vesterbro ungdomsgaardØrestad Ungdomsklub kan i princippet starte i morgen - politikerne har fundet en million.

jesper christensen platformen 618

Først skal der dog lige findes nogle midlertidige lokaler - og medarbejdere som vil være med til at skabe et spændende tilbud for de unge. Men på onsdagens møde i Børne- og Ungdomsudvalget fandt politikerne en million kroner til en tidlig opstart af klubben. Pengene er fundet på en konto for ubrugte midler. I marts måned forventer politikerne at finde yderligere to millioner kroner i forhandlingerne om de såkaldte overførselsmidler.

"Jeg er glad for vi er et skridt tættere på at få en ungdomsklub i Ørestad. Børne og Ungdomsudvalget har i dage besluttet at gå videre med planerne om af få Vesterbro Ungdomsgård til at starte og drive et rigtig savnet tilbud til de unge i bydelen. Som forholdsvis ny beboer på Amager og i Ørestad kan jeg se hvor meget det har manglet," skriver Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) på facebookgruppen Ørestad.

Februar 2020: Borgmester: Tid til at se på ungdomsklub i Ørestad

Sidste år fik kommunen lavet en ungeundersøgelsen fra investeringscasen om det gode fritidsliv har flere unge bl.a. svaret, at de ønsker at være en del af et fællesskab, hvor de har et tilhørsforhold og kan komme med deres venner. Det er planen at klubben skal have permanente lokaler i den kommende Hannemanns Skole i Arenakvarteret. Her er der plads til både fritidsklub/juniorklub og ungdomsklub. Men skolen åbner først om et par år, så indtil da skal der findes nogle midlertidige lokaler.
I samarbejde med Vesterbro Ungdomsgård og Kultur- og Fritidsforvaltningen arbejder forvaltningen bl.a. på at anvende ledige lokaler i Ørestad Skøjtehal, etablering af samarbejde med lokale foreninger om brugen af Ørestad Streethal, lån af lokaler til eks. madkundskab og musik på de omkringliggende skoler i Ørestad.
 
 
jens kristian luetken 2019Jens-Kristian Lütken (V) har som beboer i Ørestad også været med til at sætte gang i planerne om en ungdomsklub. Han synes at klubben skal have nogle tilbud til de unge, som måske ikke er så tiltrukket af idræt. Derfor er han glad for, at klubben skal være en satellit til Vesterbro Ungdomsgård. Vesterbro Ungdomsgård har især udviklet tilbud til de unge indenfor dans, musik og kunst.
”Der er et stort behov for at der etableres bedre muligheder for fritidsaktiviteter for børn og unge i Ørestad. Der skal ikke kun være noget for dem som dyrker idræt, men noget for alle. Jeg er rigtig glad for at Vesterbro Ungdomsgård er med til at starte klubben op i Ørestad. De har gennem mange årtier været blandt byens bedste ungdomsklubber, så det er ganske enkelt et scoop for Ørestad at de er med til at drive den nye ungdomsklub,” siger Jens-Kristian Lütken.

23. november 2020 sagde bestyrelsen for Vesterbro Ungdomsgård formelt ja tak til forslaget om at udvide med en satellit i Ørestad.
"De var meget glade for at blive spurgt. Jeg synes at det vil være en god ide at trække på klubbens mange erfaringer. Vesterbro Ungdomsgård har i flere år haft succes med at tiltrække de unge på Vesterbro," siger Jesper Christensen.