• Redaktionen
  • Kultur

Ørestad får kunsthal i cykelkælderen

kfp11 06Realdaniafondens kampagne 'Underværker' har givet en million kroner til etablering af Ørestad Kunsthal. Den skal indrettes i den tidligere cykelkælder på Kay Fiskers Plads ved Ørestad Station.

Det store ubenyttede kælderrum på 875 kvm. ligger under bassinet mellem stationen og Ferringbygningen. Det var oprindeligt tænkt som cykelkælder da Ørestad Station åbnede i år 2000. Men her var cyklisterne uenige, idet de valgte at stille alle deres cykler oppe på fortovene omkring stationen. I nogle år fungerede kælderen som kulturstedet UNDER VAND, men i de sidste otte år har det ligget tomt og ubenyttet hen. Blandt andet fordi en permanent indretning af stedet vil kræve at der etableres varme og toiletter.

kfp11 10Det er kunstforeningen KFP11 som nu vil etablere Ørestad Kunsthal i kælderen. Visionen er at skabe et lokalt forankret udstillingssted med kunst på internationalt plan. Her skal der være plads til både etablerede samt mindre kendte kunstnere fra ind- og udland.

"Vi vil levere et vedkommende kulturtilbud og give Ørestad et kunstnerisk samlingspunkt, som bydelen mangler. Vi mener, at kunst bør være til stede i alle Københavns bydele og tror stærkt på kunsten som bindeled i vores fælles hverdag," skriver KFP11 i deres ansøgning til Realdaniafonden.

De mener at kælderen er arkitektonisk og størrelsesmæssigt helt unik, og i sin grundform, med dets store betonvægge og ovenlysvinduer, et perfekt sted til at vise samtidskunst. Lokalet mangler dog en renovering, for at dets potentiale som udstillingssted kan udnyttes til fulde, anfører de.

Støtten fra Realdania skal gå til etablering af vægge, toilet, maling, el-installationer, belystning, ovenlys og facadevinduer samt sikkerhedsgitre og låger.

KFP11 vil årligt afholde 4 udstillinger. Sideløbende vil de afvikle omvisninger, debatter, filmvisninger, kunstnermøder, koncerter og andre aktiviteter, der åbner for dialog om den udstillede kunst.

kfp11 13KFP11 består af en styregruppe som alle er uddannede billedkunstnere og har erfaring med frivilligt arbejde igennem kuratering, produktion af udstillinger, koncerter, foreningsliv og galleridrift – eks. udstillingsstedet IMO, der lå på Carlsberggrunden fra 2009-2014.

KFP11 har allerede et samarbejde med ejeren af kælderen, By & Havn, som ejer det underjordiske lokale og har indgået et samarbejde med kunstnerne, for at bidrage til projektets realisering. By & Havn stiller lokalet gratis til rådighed i minimum 10 år og bidrager med 600.000 kr. til omdannelse af kælderen.

”Lokalet har stået tomt i flere år og været et uudnyttet potentiale i Ørestad. I By & Havn udvikler vi bæredygtige bydele, og det handler ikke kun om miljø og klimasikring, men også om at skabe et aktivt bymiljø med kulturliv og foreninger. Ørestad er beriget med nogle af de største kulturinstitutioner i hovedstaden særligt inden for musik og sport, men med Ørestad Kunsthal får vi en helt ny type af kulturtilbud i området, som jeg er sikker på vil blive et rigtig godt og spændende indspark til både Ørestad og til København”, udtaler Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn.

Ørestad Kunsthal har desuden modtaget støtte fra Københavns Kommune og kan se frem til tilskud fra GF Ørestad City og Amager Vest Lokaludvalg til deres kommende udstillinger.

simian

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 3588

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk