tirsdag 29 september 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 kultur

Regionens klogeste 6. klasse skal findes

smart parat svar15. januar dyster 6.klasser fra hele hovedstadsregionen om en finaleplads i bibliotekernes store vidensquiz ”Smart Parat Svar”. I år er Ørestad Bibliotek vært for konkurrencen, som foregår i Dramasalen kl. 9.00 -14.30.

Slaget står mellem de skarpe klasser, der klarede sig gennem nåleøjet i de lokale runder, der blev afviklet i december. Her dystede mere end 500 6. klasser ude på landets biblioteker. Der deltager hold fra Rødovre, Hvidovre, Nørrebro, Glostrup, Greve m.fl. 

Smart Parat Svar udfordrer ikke kun børnenes viden, hukommelse og evne til at tænke hurtigt. Deres evne til at samarbejde kommer også på prøve. Det kræver et godt og bredt sammensat hold, hvor det er en fordel med forskellige spidskompetencer. For at vinde en plads til den store nationale finale i Odense, skal holdene nemlig demonstrere deres viden inden for meget varierede emner såsom litteratur, historie, politik og natur såvel som teknik, memes og sport. 

Landsfinalen afholdes 5. februar 2020 i Magasinet i Odense i samarbejde med alle TV2-regionerne. Vinderne af den nationale finale kan tage en præmie på 10.000 kroner med sig hjem til klassen. 

 ”Smart Parat Svar” har eksisteret siden 2005.  Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeÅger – og viser, at det er sejt at være klog. Smart Parat Svar er oprindeligt udviklet af Gentofte Bibliotekerne, og drives i dag af Aalborg Bibliotekerne i tæt samarbejde med landets biblioteker og TV2-regionerne. Det er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: