mandag 13 juli 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 kultur

Ny bog giver råd til den dybe samtale

samtalerum onlineSamtalen er ved at forsvinde og erstattes af opslag på de sociale medier, men det er den forkerte vej

• En god samtale kræver tid, nærvær og frugtbare rammer omkring en gensidig udveksling af fortællinger, tanker og spørgsmål. Det er baggrunden for en ny bog, der netop sætter samtalen i centrum. Bogen har titlen ‘SamtaleRum - Eksistenssamtaler for voksne i folkekirken’ og er skrevet af forfatterne Karen Ringsmose og Camilla Funch.

“Bogen er et forsøg på at adressere den stigende interesse for og måske endda længsel efter den gode samtale om eksistentielle spørgsmål. Bogen henvender sig direkte til præster, da folkekirken umiddelbart vil være et naturligt samtalerum, men alle der arbejder med samtaler eller undervisning kan have glæde af bogen,” siger en af forfatterne Karen Ringsmose, som bor i P/F Vaaren.

“I et samfund, hvor alting skal gå hurtigt og hvor mange samtidig føler sig målt og vejet; er du en god nok arbejdskraft? er du en god kollega? er du i form? spiser du sundt? er du god til at lave mad? er du en god forælder? har du en god smag? osv. er det svært at tage sig tid til den gode samtale. Den gode samtale kræver tid og fordybelse og den kræver at man tør stille sig på usikker grund og være undrende og nysgerrig,” uddyber hun.

Karen Ringsmose understreger at bogen ikke er psykologiserende, men sætter fokus på, hvad der tales om, snarere end hvem der taler. Hun peger på, at der er en stigende interesse for den værdifulde samtale, som kan være inspireret af Svend Brinkmann, der netop har haft fokus på ståsteder og det at stå fast med sine mange artikler, som deles vidt og bredt på de sociale medier.

“SamtaleRum insisterer på, at vi fortsat taler sammen om livet ansigt til ansigt, fordi eksistenssamtalen ikke kan vendes tilstrækkeligt dybdegående i en one-liner. Bogen giver et teoretisk fundament og praktiske greb til, hvordan man kommer i gang og gennemfører en sådan samtale,” fortæller forfatteren.

Ud over, at man kan købe bogen, kan forfatterne Karen Ringsmose og Camilla Funch også bestilles til et oplæg.

Kultur:

Godt liv:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: