mandag 19 november 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 kultur

Spændende tænkere på Bogforum

RaneogCarsten onlineForfatterne til en række spændende bøger om vores samtid og udviklingen i verden debatterer på Bogforum om, hvor vi er på vej hen

 

Der er ikke kun helse og krimier på den store messe Bogforum, der løber af stablen den 26. til 28. oktober i Bella Center. Der er også vitaminer til hjernen fra nogle af tidens mest betydningsfulde tænkere.

Læs også: Bogforum i Bella slår alle rekorder

Lørdag den 27. oktober kan man møde Rane Willerslev, der som ny direktør for Nationalmuseet allerede har gjort sig betydeligt bemærket. Dette efterår er han aktuel med bogen "Det, du ikke forstår, gør dig klogere" sammen med Svend Brinkmann og Tor Nørretranders. I bogen gør de tre skarpe samfunds-observatører status over den på mange måder radikale tid, vi lever i, og forsøger at besvare spørgsmål som: Hvad er det for en tid? Hvad kommer vi fra? Og hvad går vi til? Det samme kan man ligeledes høre dem gøre, når de gæster Bogforum.

Læs også: Mød Brinckmann som opvarmning til Bogforum

Stærke jenter
Under titlen "Jenteloven - feministisk førstehjælp" har det norske forfatterpar Ulrikke Falch og Sofie Frøysaa skrevet en hårdtslående survivalguide til ungdomstiden, med hvilken det er deres mål at øge bevidstheden om chikane og diskrimination i hverdagen. De to kvinder har alt for ofte selv prøvet at blive forskelsbehandlet - særligt på baggrund af deres køn. I bogen deler de ligeledes ud af personlige erfaringer med bl.a. spiseforstyrrelse og depression med det håb at kunne give unge piger redskaberne til at tackle vanskelige situationer. Jenterne er at træffe lørdag og søndag på Bogforum.

Tanker fra kælderen
Carsten Jensen har parkeret de store romaner for en stund til fordel for en række mindre essayistiske værker, i hvilke han analyserer tidsånden, hvoraf de to første bøger "Kældermennesker" og "Mod stjernerne" er udkommet. "Blændende samtidsanalyser i et helt nyt og lille format" skrev Informations anmelder bl.a. om "Kældermennesker". På Bogforum kan du opleve Carsten Jensen i hele to omgange. Først om lørdagen i samtale med Uffe Elbæk og desuden også i en samtale med Mogens Lykketoft om søndagen.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser