CENTER BOULEVARD: Fredag åbner den store computerspilmesse SHG Open i Bella Centeret. Midt mellem alle de mange producenter og leverandører finder man også en gruppe spilentusiaster, som vil give de voksne et mere realistisk indblik i børns og unges virtuelle verden, hvor mange tilbringer en stor del af hverdagslivet

Rasmus J. Pedersen er leder af det professionelle hold Copenhagen eSport, og som erfaren computerspiller ved han, hvad han taler om, når han ønsker at imødekomme de mange fordomme, der knytter sig til computerspil.

- Vi vil gerne give de ansvarlige voksne et bedre indblik i børns og unges spilverden, så de voksne er bedre rustet til at gå i dialog med de unge og er i stand til at tale et fælles sprog. I dag er der så mange fordomme om at computerspil er fordummende og/eller voldelige, at mange overser de positive elementer ved spillene, siger han.

Sammen med netværket Crossroads Copenhagen har han taget initiativ til et samarbejde mellem blandt andre Copenhagen Esport, Medierådet, AMOK konsulenterne, Institut for Internet afhængighed samt Ungdomsringen. De vil alle været til stede på messen.

- De positive elementer udmønter sig bl.a. i sociale spilfællesskaber. Disse etableres ofte på tværs af landegrænser, hvilket betyder, at man eksempelvis også skal træne sine sprogkundskaber for at kunne spille sammen, forklarer Rasmus J. Pedersen.

På messen vil Copenhagen eSports spillere demonstrere deres færdigheder som professionelle holdspillere. Man kan også selv afprøve computerspil. Der skulle være noget for alle aldre, køn og temperamenter – lige fra strategispil til tempofyldt underholdning.
Du finder spilentusiasterne på EA standen (Electronic Arts). Yderligere info: Mail til Rasmus J. Pedersen , Leder af Copenhagen eSport. Læs mere på Copenhagen eSport samt Messen ShgOpen. Læs også {ln:nw:12 computerspil på 40 timer!}.