tirsdag 29 september 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 københavn

Ungemagt Amager vil give de unge en stemme lokalt

street movement parkour onlineAmager Vest vil i løbet af efteråret 2019 blive en forening rigere. Det sker fordi Amager Vest lokaludvalg har bevilliget 47.500 kroner til at oprette Ungemagt Amager, et ungeforum som skal sikre at de unge får en stemme lokalt.

For fremtiden vil repræsentanter fra kollegier, folkeskoler og ungdomsuddannelser, i Amager Vest, mødes i Ungemagt Amagers fire autonome udvalg, Folkeskoleudvalget, Social- og Sundhedsudvalget, Miljø- og Klimaudvalget samt Kultur-, Demokrati- og Fritidsudvalget. Her skal de diskutere emner der vedrører deres bydel og hverdag. Det sker i et mål om at sikre at unge i området får reel politisk indflydelse:
"Unge i Amager Vest, vil forhåbentligt i fremtiden få mere at skulle have sagt når det gælder Amager Vest. Mit håb er at Ungemagt Amager udvikler bydelen til at blive mere rummelig, inkluderende og spændende at være ung i", siger Mads Mikkel Dragholt der til dagligt går i 10. Klasse og initiativtager bag Ungemagt Amager.
Han skal nu i gang med at tage kontakt til alle folkeskolerne, ungdomsuddannelserne samt kollegierne, for at få dem til at vælge repræsentanter til de forskellige udvalg i Ungemagt Amager, desuden skal der også afholdes en konkurrence om hvordan den nye forenings logo skal se ud. Ifølge tidsplanen vil Ungemagt Amager mødes første gang i oktober.

Samarbejde med alle
Når Ungemagt Amager har fået oprettet sine udvalg, skal medlemmerne igen ud at besøge lokale foreninger og aktører, som kan give medlemmerne inspiration til hvordan Amager Vest bliver en bedre bydel at være ung i.
"Så hvis der er nogle lokale foreninger i Amager Vest, der gerne vil have et samarbejde op og køre med os, må de meget gerne kontakte os på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.," siger Mads Mikkel Dragholt.

Lokaludvalg ønsker de unges stemme
Ungemagt Amager vil også opbygge et samarbejde med Amager Vest Lokaludvalg, og det er lokaludvalget helt klar på:
"Amager Vest Lokaludvalg har længe ville have et bedre samarbejde med unge. Vi ved at der er alt for få fritidstilbud og plads til at lege og dyrke sport. Når pengene er små er det vigtigt at de bliver brugt rigtigt. Derfor skal unge være med til at bestemme hvad der skal ske. Vi tror at Ungemagt Amager kan blive et godt talerør for en masse unge. Vi støtter derfor etableringen og ser frem til at samarbejde med dem", siger næstformand for Amager Vest lokaludvalg, Kresten Thomsen.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: