badezone genre badningKun 13 minutters cykeltur til et nyt badested i Byskoven ved Selinevej

Første spadestik til badezonen blev taget ved Byskoven ved Selinevej i går 28. juni. Her bliver der nu etableret en ny badezone, som vil blive det nærmeste badested for beboerne i Ørestad. Desuden bygges der to flydebroer, hvor også kajakker, robåde og SUP’er kan lægge til. Der etableres også madpakkehus, toilet, vandpost og et bredt opholdsdæk på diget, hvorfra man kan nyde byskoven, naturen og solnedgangen.
Der vil tage 13-15 minutter at cykle over til badezonen fra f.eks. Byfælleden i Arenakvarteret. Ørestads vandhunde må dog vente lidt på det første dyp i vandet. Hvornår badezonen åbner er lidt uklart. Teknik- og Miljøforvaltningen oplyser at de nye faciliteter forventes at stå færdige fra slutningen af 2021, men at skal kunne 'tages i brug løbende'.
Under anlægsarbejdet kan stierne i naturparken stadig benyttes, dog skal cyklister og gående på Dæmningsvej ud på en kort omvej gennem Byskoven, når der arbejdes nærmest vandet.

naturpark morgensol aug kirsten degnLÆS OGSÅ:Nej til broer og bygninger ved de blå støttepunkter

 

badezone grafikArbejdet med at etabelere de såkaldte 'blå støttepunkter' i Naturpark Amager startede i alt tre steder langs Kalvebodløbet i går. Ved Byskoven gravede borgmestre, direktører mv. de første spadetik foran fotograferne.
"Udvidelserne vil forbedre forholdene markant for naturparkens gæster, som f.eks. kajakroere, vandrere på Amarminoen, skolebørn og alle, der bor nær naturparken. De nye faciliteter er nænsomt tænkt sammen med omgivelserne og udformes på naturens præmisser, for det er selvfølgelig naturen, der skal spille hovedrollen her", sagde Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

 

Naturparkens udvikling
Etablering af de tre stop langs kysten er første tiltag i en samlet udvikling af Naturpark Amager, som sker i samarbejde mellem Københavns Kommune, Tårnby Kommune og Dragør Kommune, Naturstyrelsen og By & Havn. Projektet støttes af Nordea-fonden, Friluftsrådets udlodningsmidler for friluftsliv samt Lokale og Anlægsfonden.  Næste trin vil omfatte nye hovedindgange til naturparken ved DR Byen Metrostation, Asger Jorns Allé og Naturcenter Amager og en større facilitet på kysten på den sydligste del af Kalvebod Fælled, som forventes etableret til næste år. 

 

naturpark badezone spadestik lilleNinna Hedeager Olsen tager det første spadestik til badezonen i Byskoven. Foto: Martin Kunzendorf.Naturpark Amager er i alt på 35 kvadratkilometer. I 2018 blev der udskrevet en arkitektkonkurrence om udviklingen af tre nye hovedindgange og fire samlingssteder for friluftsliv. Konkurrencen blev vundet af et team bestående af LYTT, ADEPT, Atkins og BARK Rådgivning. Udviklingsprogrammet for Naturpark Amager er støttet af Nordea-fonden med 55 mio. kr., Udlodningsmidler til friluftsliv fra Friluftsrådet med 5 mio. kr., Lokale og Anlægsfonden med 6 mio. kr. og By & Havn med 0,3 mio. kr.  Desuden bidrager Københavns Kommune med 24,5 mio. kr. og Naturstyrelsen med 12,2 mio. kr. Naturparken skal drives i fællesskab af naturstyrelsen, Københavns, Dragør og Tårnby Kommuner.