Sankt Hans: Kun på Grønningen i år

sankt hans 2019 groenningen baalSankt Hans Aften byder i år på én bålfest med to bål - og korsang, musik og taler. Det sker på Grønningen i Ørestad Nord.

Der plejer at være flere Sankt Hans fester i og omkring Ørestad. Men i år er der færre at vælge imellem. I mange år har Naturstyrelsen bygget et endog meget stort bål på Kalvebod Fælled foran Naturcenter Amager, og tiltrukket tusindvis af gæster. Men i år bliver der ikke kæmpebål på fælleden - på grund af coronarestriktioner.
"Vi har endnu ikke fået lov til at holde store arrangementer. Så vi afholder nogle mindre events på Naturcentret, hvor Friluftshuset er åbnet igen," fortæller naturvejleder Jes Aagaard. I den næste weekend kan man f.eks. snitte tryllestave, og som en anden Harry Potter sende besværgelser mod de træer, som er omviklet af det forunderlige sommerspind. 

Fest på Grønningen
Den traditionsrige Sankt Hans fest på Grønningen i Ørestad Nord startede for omkring ti år siden. Men var aflyst sidste år på grund af corona.  Festen er tilbage i år, men afvikles i et mere begrænset omfang, end man er vant til. Der er taget særlige coronahensyn - med særligt fokus på bålet, som jo er  aftenens omdrejningspunkt.

Festen på onsdag starter børnevenligt klokken 17.00 hvor man kan møde Bybiprojektet, som er tilbage på Grønningen med nye bistader og en Sound Walk om bier. Desuden er der honningsmagsprøver og gratis is til børnene.

kor sankt hans gronningen 2016Koret er tilbage
Klokken 18.15 synger Ørestad Kor. Koret blev nærmest halveret under den første lockdown i foråret 2020, men har stædigt holdt fast i sine korprøver.
"Koret har overlevet den mest udfordrende korsæson nogensinde grundet corona, med et stort medlemstab, online -og udendørs korprøver, to- meters afstand og lukning af Ørestad bibliotek - som var vores faste øveramme. Men trods alt dette er vi i stand til at stille op på Grønningen  og samle Ørestads beboere om sangen og give en lille midsommerkoncert," fortæller korleder Aleksandra Bertelsen. 
Hun håber at den store interesse for fællessang under corona har fået mange til at drømme om om at synge mere og måske ovenikøbet også bedre, og så kan de tilmelde sig Ørestads helt eget kor; Ørestad Kor.

Klokken 18.35 er der båltale ved Nick Vikander fra Amager Vest Lokaludvalg.

Midsommervisen skal også synges inden bålet tændes - nej hov - bålene! 

Klokken 19.00 bliver der nemlig både tændt bål på bålpladsen og - som noget nyt - på en flåde ude i Den Landskabelige Kanal. På den måde kan publikum sprede sig over et større område.

 Festen slutter omkring klokken 21.

corona, grønningen, sankt hans

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 6984

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk