lørdag 6 juni 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Smukke oktober

naturpark degn udsigt oktoberNaturen på Fælleden.
Ja, jeg bliver nødt til at lave en ekstra klumme i denne skønne måned – hele naturen gløder og eksploderer i en farvepragt som gør én helt høj…

Jeg nyder at cykle ud på Fælleden – gerne ud mod Pinseskoven og så ende ude ved Dæmningsvejen eller også den anden vej ud til Fasanskoven og så sydpå af Dæmningsvejen. Retningen kan komme an på hvor blæsten kommer fra, for turen langs vandet er styg i modvind, og det blæser jo altid på Amager. Helt ude på sydvestsiden er der både det store udsyn over vandet, kigget ind over det flade område med fuglelivet – og så kan jeg heller ikke lade være med at besøge fugletårnene på diget, og måske få en snak med fuglekiggerne og høre hvad de observerer. Jeg har endnu ikke været heldig at se havørnene, men der er der.

Der foregår en masse nede ved Naturcentret, og særlig i efterårsferien har der været aktivitet – det er dejligt at se, hvordan ungerne nyder at blive lukket ud i naturen. Og jeg ved jo også af erfaring, at de små synes det er sjovt at få forklaret noget om både dyr, fugle og planter.

Jeg har også været ude at plukke rønnebær, det er ikke fordi de er så lette at finde, og vær lige opmærksom på at de fleste træer med røde bær slet ikke er den almindelige røn, men seljerøn. Forskellen kan let ses på bladene, den almindelige har fligede blade og seljerønnen har helrandede blade. Men jeg fik ca et kilo, og har lavet lækker marmelade til ostebordet (særlig god til blåskimmelost). I får opskriften her:

naturpark degn roennebaer1 kg rønnebær (skal fryses inden brug)
1,4 kg sukker blandes i efter optøning.
Opvarmes langsomt under omrøring, indtil sukkeret er opløst.
Blandes med Rød Melatin efter doseringsanvisning på posen.
Tilsættes rigeligt cognac (eller Whisky – næsten bedre synes jeg)
Hældes på glas.

Den første dag i efterårsferien traf jeg på min cykeltur på den majestætiske fiskehejre – jeg synes altid det er en fornøjelse at støde på den. Og husker fra min barndom da den var temmelig sjælden – og nu støder man jo på den overalt, og den er ikke særlig bange af sig.

Den smukke tagrør, som vi jo har så mange steder langs kanaler og vandløb over hele fælleden og ved stranden, har fået en fin farve, lysende gulbrun på bladene, og når man ser den i modlyset, hvor den står og vifter i blæsten, er det lidt som en farvelhilsen inden det bliver helt vinter. Men det er også en påmindelse om at inden vi ser os om, så står den igen grøn og strunk, og så er blomsterstandene mørklilla i det rigtige lys.

Jeg var lidt bange for at efterårsferien skulle drukne i regnvejr, men det er blevet til lidt af hvert, og så er det jo bare med at komme ud, når solen skinner. Jeg nyder vejret som det er i øjeblikket, både mildt og lidt fugtigt, og den helt specielle lugt, der er når bladene er faldet og ligger og forgår. Det er både tid til en tur i naturen, men husk også at udnytte det gode vejr til at få pakket havemøbler væk og gjort kummer og krukker klar til vinter, og ikke mindst lægge nogen nye blomsterløg i jorden, og så bare glæde sig til næste forår…

 

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: