onsdag 21 oktober 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

Flere grønne byrum i København og støjfri zoner

klaus mygindDer er brug for nye måder at indrette byrum på i København. De sidste år og i særdeleshed i denne sommer er der opstået mange konflikter i byen. Jeg ønsker en levende by, og jeg synes, at det er fantastisk at cykle gennem København en sommerlørdag og opleve, hvordan byens rum bliver brugt.

 

København er desværre også en støjplaget by primært pga. af trafikken, men i stigende omfang også på grund af liv i gaden. Det er positivt at Københavnerne vil bruge byrummet, men nu skal vi have samspillet mellem gadeliv og beboere til at fungere. Vi skal skabe forskellige byrum ved at indføre støjfrizoner, hvor der må ikke køres mere end 30 km/t, spilles bold eller være udeservering. Andre byrum indrettes til mange forskellige aktiviteter, men med faste regler for hvornår de stopper.

Vi har brug for, at den tætte by bliver grønnere og vi har brug for mange flere udfoldelsessteder i byen, men med forskellige aktivitetsformer, men det er helt afgørende, at vi lokalt har engagement og ejerskab til stederne, så der tages hensyn og byen bliver for alle.

I august skal vi forhandle budget for København. Her vil SF sætte fart på udviklingen af flere Bylivsgader og grønne byrum i København. I kommuneplanen for København 2020-24 har vi opstillet målet: At alle københavnere skal have et rekreativt grønt byrum højest 300 m fra egen bolig - det vil SF også fortsat arbejde for.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: