jens kristian luetken 2019Ørestad lider under, at der er mangel på skoler og daginstitutioner. Det betyder, at der bliver jongleret med dyre, ofte tvivlsomme og midlertidige løsninger.

 

 

 

 

For nyligt lykkes det at få plads til en række klasser fra Ørestad Skole i Fields. De skulle ellers have været placeret i barakker på Sundholm. Det var en fin løsning med Fields, men det mest optimale er naturligvis, at der er en rigtig skole klar, når vores børn når den undervisningspligtige alder. 

Derfor er jeg rigtig glad for, at Venstre har været med til at vedtage, at der skal bygges en skole i forbindelse med etableringen af det kommende kvarter ved Vejlands Allé. Det er nemlig den rigtige rækkefølge - at skoler og daginstitutioner bliver tænkt ind fra starten i stedet for, at kommunen kommer halsende til sidst og sikrer sig de dårligste og dyreste byggegrunde. Samtidig bliver den nye skole en del af det nye fælles skoledistrikt for Ørestad. Der er lang tid til, at de første flytter ind i det nye område, men det er glædeligt, at kommunen for en gangs skyld er på forkant med udviklingen. Og så er det forhåbningen, at de mange midlertidige løsninger kan undgås i fremtiden. 

Ny skole i Vejlandskvarteret skal også med i fælles distrikt