søndag 26 maj 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

Hvor er den politiske vilje bag de grønne skåltaler?

kim hjerrild altKlima og miljø og kampen for en bæredygtig fremtid er i den grad kommet på den politiske dagsorden. Det er gode nyheder, og det glæder mig, at det er blevet så varmt et emne.

Det giver mig håb for fremtiden og fortæller mig, at det efterhånden er gået op for de fleste, at vi ikke længere kan tillade os at sidde de påtrængende klimaspørgsmål overhørig. 

Desværre går det lidt trægere hos nogen af de politiske partier på Københavns Rådhus, når alle de grønne skåltaler skal omsættes til konkret handling. Da er det straks sværere at få øje på de politiske ambitioner. 

Alternativet kom på sidste møde i Borgerrepræsentationen i mindretal, da vi foreslog en langt mere konsekvent strategi for den grønne omstilling. Vores forslag lød konkret på at nedsætte et udvalg, der på tværs af alle udvalg og forvaltninger skal overvåge og følge op på kommunens arbejde med FN’s 17 verdensmål. Socialdemokraterne, SF og de borgerlige stemte forslaget ned.

Desuden foreslog vi i Alternativet, at ‘udvikling’ i stedet for ‘vækst’ skal være afsættet for den kommende kommuneplan 2019-2022. Det blev ligeledes stemt ned af Socialdemokratiet og de borgerlige. 

Forslagene fra os var mange: Privatbilismen skal fylde mindre i vores by. København skal have som mål at blive en affaldsfri by. Stigende flytrafik ind og ud af København bør udgå som succesparameter for byens planlægning. Alt sammen blev det stemt ned.

Nedslående at opleve især, hvordan Socialdemokraterne ikke ønskede at være grønne i deres handlinger. Det er nemt at kalde sig grøn; det er en populær dagsorden, og nogen kan måske lidt for hurtigt lade sig rive med af den gode stemning – desværre var der ikke handlemod at spore – kun tom snak og skåltaler. Så hvem der tør den grønne dagsorden i praksis, bliver spændende at følge, når vi om få måneder skal behandle den nye kommuneplan. Jeg håber, at flere røde kræfter viser mandsmod og handlekraft og tør tage arbejdstøjet på sammen med Alternativet. Vi er klar!

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme