lørdag 6 juni 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader                    BUSINESS

Kør med førerløs bus

bus foererloesTorsdag 20. september er der gratis adgang for alle til ITS Verdenskongres i Bella Center. Her vises de allernyeste teknologier frem indenfor Intelligente trafiksystemer. Blandt andet kan man prøve at køre i en førerløs shuttlebus og se på andre nye føreløse køretøjer

ITS er en samlet betegnelse for intelligente trafikløsninger. ITS Kongressen afholdes i år af Københavns Kommune i hele uge 38 i Bella Center, og forventes at tiltrække mere end 4.000 delegerede, 10.000 besøgende og 400 udstillere. Torsdag 20. september er udnævnt til borgerdag med gratis adgang til udstillingen og demonstrationsprojekterne i Bella Center. Der vil også være en række aktiviteter og guidede ture i anledningen af åbent hus.

”Vi har udvalgt en række demonstrationsprojekter, som viser den nyeste teknologi inden for intelligente transportløsninger. Vi præsenterer alt fra førerløse biler, taxaer og busser til intelligent cykeludstyr til cyklister. Borgerdagen er særlig vigtig for os, fordi vi her kan involvere københavnerne direkte i udviklingen af de nye trafikløsninger, som er mere bæredygtige, og som bidrager til bedre livskvalitet,” siger projektchef Steffen Rasmussen fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Én af de store nyheder på kongressen er verdens første førerløse taxa, som er på vej i produktion. På borgerdagen kan man prøve den førerløse shuttlebus fra metrostationen ved Bella Center eller prøve den intelligente bus, der bliver sendt på jungleløb og skal manøvrere forbi gorillaer og tigere for at vise sin evne til at navigere sikkert forbi forhindringer.

Også Rejseplanens nye multimodale app ”MinRejseplan”, der integrerer flere transportformer end nogensinde før, bliver demonstreret på kongressen. App’en er en videreudvikling af Rejseplanen, som vi kender den, og omfatter både busser, havnebusser, tog, metro, taxa, samkørsel, delebiler uden stamplads og cykler. Planen er, at app’en efter test og evaluering i forbindelse med kongressen kan udbredes til alle borgere i Københavnsområdet.

Kongressen holder åbent for offentligheden torsdag 20. september kl. 8.30-19.30. Indgang fra Bella Centers hovedindgang, Center Boulevard 5, 2300 København H. Ved ankomst skal alle besøgende henvende sig ved registreringsskranken i Bella Centers forhal, hvor de får et adgangsskilt.

For information om guidede ture og andre tilbud på Borgerdagen se: https://www.kk.dk/nyheder/oplev-fremtidens-transportformer-til-borgerdag-paa-its-world-congress-2018

FAKTA
ITS World Congress afholdes den. 17. til den 21. september 2018 i Bella Center i København.
Det er verdens største internationale kongres for intelligente transportsystemer (ITS) og forventes at tiltrække over 10.000 besøgende, 4.000 delegerede og 400 udstillere fra over 100 lande.
Værtskabet i København anses for at være et unikt udstillingsvindue for danske virksomheder, forskere og produktudviklere, der arbejder med intelligente og grønne transportløsninger.
Kongressen består af en udstillingsdel i Bella Center, demonstrationsprojekter med test af fremtidens ITS-løsninger, en række tekniske besøg og et fagligt program.

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: