søndag 5 april 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Ny pris til markante byggerier i Ørestad

upcycle studio 2019 onlineDet er ikke uvant for Lendager Group at modtage priser. Nu er det sket igen

• Denne gang er det måske ikke overraskende Bæredygtighedsprisen under Nykredit Fonds Arkitekturpris. Hovedprisen på 500.000 kr. er gået tegnestuen Frank Maali & Gemma Lalanda, der har fokus på renovering af ældre bygninger. Der er tale om Skandinaviens største arkitekturpris.
I motivationen for valget af Lendager Group til vinder i kategorien Bærdygtighed skriver juryen:
”Lendager Group bidrager med udbredelsen af cirkulær økonomi og verdensmålene, og med de forretningsmodeller, der følger med. De vil ’skabe en fremtid, hvor økonomisk vækst er afkoblet fra stigning i CO2-udledning’. Tegnestuen har mange fagligheder ansat, og denne tværfaglige tilgang giver dem mulighed for at identificere bæredygtige potentialer for såvel bygherrer, virksomheder, kommuner og andre organisationer, samtidig med at kunne løse de konkrete udfordringer, det indebærer at detaljere og realisere bæredygtigt byggeri.”
Prisen er blevet uddelt siden 2015 til modtagere, der har særligt fokus på arkitektur, miljø og bæredygtighed.
Lendager Group står bl.a. bag Ressourcerækkerne og rækkehusene Upcycle Studios i Ørestad, hvor de forædler og genanvender kasserede byggematerialer. Akrkitektfirmaet er også med i opførelsen af nyt multihus i Ørestad Nord og vandt sammen med Aarstiderne Arkitekter den attraktive byggegrund på det sydvestligste hjørne af Ørestad, hvor komplekset UN17 Village skal opføres. UN17 Village er en direkte reference til FN’s 17 verdensmål for bæredygtighed, som alle er at finde i byggeriet.

Kultur:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: