onsdag 21 august 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Nye parkeringshuse - samme priser

p hus hannemann projektBy & Havn opfører to nye p-huse i Ørestad Syd, som står klar i 2021. Senere følger endnu et p-hus i syd, to p-kældre i Ørestad City og en parkeringsmulighed i Bellakvarteret. Det fortæller Heidi Olsen, Chef for It, HR og Administration i By & Havn. Priserne holdes på nuværende niveau.

• Ørestad har i dag 3200 p-pladser til biler, men skal op på at have 5800 pladser i en fuldt udbygget Ørestad. Derfor vil der inden for de kommende år komme tre nye parkeringshuse i Ørestad Syd. I Ørestad City er der to parkeringskældre med adgang for beboere på vej. Dels under det kommende hotelbyggeri syd for SWECOs hovedsæde, dels på det sidste ledige byggefelt på C.F. Møllers Allé. Dertil kommer at By og Havn vil leje p-pladser i det nye p-hus i Bellakvarter.
"De første to parkeringshuse, der sættes i gang, er P-hus Hannemann ved siden af Rambøll og P-hus Arena tæt ved Royal Arena," fortæller Heidi Olsen, Chef for IT, HR og Administration i By & Havn.
"Hvis alt omkring byggesagsbehandling går som planlagt vil der være byggestart på parkeringshuset ved Royal Arena i slutningen af 2019, så det står det klar til brug i starten af 2021. P-hus Hannemann er sendt til byggesagsbehandling og det forventes at byggeriet går i gang lige efter sommeren, for at åbne i 2021," siger hun til Ørestad Avis.

parkeringshus arena sydfacadeFlest p-muligheder
langs Ørestad Boulevard
Flere beboere i Ørestad Syd ud mod Kalvebod Fælled har undret sig over at p-husene placeres henne i nærheden af Ørestads Boulevard. Men det er der en forklaring på, siger Heidi Olsen.
Typen af parkering og antallet af p-pladser bliver fastlagt af Københavns Kommune i lokalplanerne. Og i Ørestad Syd er området over tid blevet inddelt i to, når det kommer til parkeringsløsninger. Beboerne mellem Robert Jacobsens vej og fælleden syd for Ejler Billes Allé skal primært have parkering i kældre under ejendommene.
"Der er derfor ikke det samme behov for p-huse i denne del af Ørestad Syd. De øvrige kvarterer skal bruge p-huse, og de placerees ud mod Ørestad Boulevard for at få mindre bilkørsel inde i kvarteret," siger Heidi Olsen.

Ny parkeringsportal
I år skulle alle parkeringsbrugere huske at melde sig til den parkeringsportal. Det skabte for problemer for nogle, og medførte udskrivning af en del bøder. Men alt i alt er overgangen forløbet meget positivt, siger Heidi Olsen.
"Vi er faktisk positivt overraskede over, hvor smidigt overgangen til digitaliseringen er gået. De fleste kunder fandt selv vej ind i portalen med hjælp fra vores informationsbreve, beskeder på facebook og grønne informationssedler på bilerne. Det var kun en meget lille gruppe af brugere, der først kom i gang med den nye digitale løsning da de fik et kontrolgebyr, for ikke at betale for parkering.
By & Havn oplever at brugerne er glade for fleksibiliteten, som den digitale parkeringsportal har givet. Bl.a. kan man nu altid skifte nummerplade på abonnementet, opsigelsesvarslet er blevet kortere, det er muligt at lave trailerparkering, man kan købe billigere korttidsparkering til gæster i weekenderne osv.
"Så alt i alt er den nye løsning landet rigtig fint," siger hun.

Parkeringspriser i ro
Hun har også bemærket, at der er kommet andre operatører til Ørestad, hvoraf nogle tilbyder p-pladser til 800 kroner pr. måned. Godt 200 kroner under prisen hos By & Havn.
"Vi er selvfølgelig klar over, at der er andre udbydere af parkering i Ørestad, men prissætningen i By & Havns parkeringsanlæg vil fortsat være den samme. Priserne bliver fastsat ud fra en vurdering af, hvad der skal til for at dække de samlede omkostninger for parkering – inklusiv forrentning og afskrivning på parkeringsanlæggene, ejendomsskatter og så videre over en længere årrække. Faktisk er det forrentningen og afskrivningen af parkeringsanlæggene der er den største omkostning ved at opføre og drive parkeringsanlæg. Derfor har vi altså ingen planer om at ændre i den prissætning, der står i vores handelsbetingelser," siger Heidi Olsen.

Hjertestartere tæt på
Hun understreger at By & Havn gerne vil høre fra brugerne, hvordan parkeringen fungerer i hverdagen, og om der er forslag til nye tiltag eller forbedringer.
"F.eks. har vi, efter idé fra nogle af parkeringskunderne, installeret hjertestartere i alle p-husene. Det syntes vi var en rigtig god idé, så nu fungerer p-husene faktisk også som bydelens pejlemærker for hjertestartere. De sidder stort set allesammen i stueetagerne ved siden af billetautomaterne. Hvis man downloader Tryghedsfondens Hjertestarter APP, så kan man altid finde den nærmeste hjertestarter, for der er adskillige i naboområdet".

 

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme