mandag 17 juni 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Lys på ny gangbro er absurd skarpt

arenakvarteret gangbro lysskaer onlineLyset på gangbro i Arenakvarteret er så skarpt, at det reelt blænder i mørket. Nu ser Grundejerforeningen Ørestad City Syd på problemet

• Flere beboere i Arenakvarteret har undret sig over det helt utroligt skarpe lys, der er på den ene gangbro mellem Arenaen og Skovkvarteret. Lyset er så skarpt, at det reelt blænder, så det er umuligt at se, hvor man går, når man kommer til gangbroen fra østsiden.

Det er GrundejerforeningenØrestad City Syd, der står for belysningen i området. Sekretariatsleder Simon Nathanael fra Ørestad Grundejerforeningssekretariat (GFS) oplyser, at de er opmærksomme på det voldsomme lys.

“Grunden til det er, at der ligger en lysberegning for den bro, som er krævet af myndigheden. Den beregning viser, at lyset skal være så kraftigt for at lyse tilstrækkeligt op på broen. Det er simpelthen et myndighedskrav og en konsekvens af den måde, det er tegnet og projekteret på. Broen er derfor udført korrekt,” oplyser han.

Simon Nathanael er dog med på, at der er behov for at gøre noget ved problemet, men fortæller, at en ændring vil medføre ny myndighedsgodkendelse.

Han peger desuden på, at problemet ligger i selve designet af broen, da det ikke er selve lyset, der er blændende, men lysets spejling i gangbroen, der blænder.

“Der skal tænkes en ny løsning for at få lys nok, samtidig med at lysets retning ikke irriterer nogen. Vi har ikke en løsning på det nu, men det tages op på det kommende bestyrelsesmøde i G/F Ørestad City Syd i januar,” fortæller han.

Blot et halvt hundrede meter fra den stærkt oplyste bro ligger en tilsvarende bro, der ikke giver ikke et stærkt blændende lys, men ifølge Simon Nathanael skyldes dette, at den anden bro ikke er en såkaldt primær sti, hvorfor der ikke her er særlige myndighedskrav til belysningen.

arenakvarteret gangbro lysskaer detalje online

På billedet ses tydeligt forskellen på belysningen på de to broer.
Foto: Jesper Lisbjerg Mortensen

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme