søndag 26 maj 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Spidsen skal være en destination i sig selv

Ambitionen med det nye byggeri på spidsen af Ørestad Syd, UN17, er, at bebyggelsen vil være en destination for både Ørestads og Københavns beboere

• Der skal være så meget at se og opleve i det nye kvarter i spidsen af Ørestad, at folk bogstaveligt talt vil valfarte dertil. Udbudet af aktiviteter og tilbud skal være så varieret, at det nye byggeri i hvert fald i nogen grad vil opfylde mange beboeres ønske om mere liv i Ørestad Syd.

Det mener By & Havn, som fortalte om byggeprojektet ved nabomødet for Ørestad Syd tirsdag 27. november.

Møde var arrangeret af By & Havn, og her fortalte planchef Rita Justesen om nogle af de mange funktioner i bebyggelsen, som også kommer naboer og gæster til gavn:

“Byggeriet er delt op i fem karreer, der i stueetagen hver især vil have en unik funktion, som inviterer folk ind i bebyggelsen. Ud mod fælleden vil der være et funktionshus med de mest bæredygtige og sunde materialer, hvor der kan dyrkes grøntsager. Der kommer desuden et spisehus og et ressourcehus eller genbrugscentral, hvor man kan dele eller komme af med overskydende inventar. Endelig vil der også helt ud mod søen i syd komme et badehus, som vi kender det fra gamle dage,”

Byggeriet tager højde for alle tænkelige familiekonstellationer, så der bliver plads til delebørn og familier af alle størrelser og i alle aldre. Desuden fleksible boligfællesskaber.


Selve bebyggelsen konstrueres af genbrugsmaterialer med minimal afgasning. Når den står færdig, vil den ifølge Lendager Group, der står for arkitekturen, opfylde de højeste krav til fysisk og psykisk velvære. Desuden vil UN17 Village anvende 100 procent vedvarende energikilder, og kunne indsamle op mod 1,5 mio. liter regnvand om året til recirkulering og rekreativt brug.

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme