søndag 26 maj 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Spidsen skal være en destination i sig selv

un17 village watersquareAmbitionen med det nye byggeri på spidsen af Ørestad Syd, UN17, er, at bebyggelsen vil være en destination for både Ørestads og Københavns beboere

 • Der skal være så meget at se og opleve i det nye kvarter i spidsen af Ørestad, at folk bogstaveligt talt vil valfarte dertil. Der skal være et så varieret udbud af aktiviteter og tilbud, at det nye byggeri i nogen grad vil opfylde mange beboeres ønske om mere liv i Ørestad Syd.

“Byggeriet er delt op i fem karreer, der i stueetagen hver især vil have en unik funktion, som inviterer ind i bebyggelsen. Ud mod fælleden vil der være et funktionshus, der vil være det sundeste hus med de mest bæredygtige og sunde materialer, der vil også blive dyrket grøntsager, som vil blive serveret i det spisehus, der også kommer. Der vil endvidere være en genbrugscentral eller ressourcehus, hvor man kan dele eller komme af med overskydende inventar. Endelig vil der også helt ud mod søen i syd komme et badehus, som vi kender det fra gamle dage,” fortalte planchef i By & Havn Rita Justesen ved nabomøde for Ørestad Syd arrangeret af By & Havn.

Læs også: Sikrere skolevej på vej til Kalvebod Fælled Skole

Byggeriet vil endvidere tage højde for alle tænkelige familiekonstellationer, så der bliver plads til delebørn og familier af alle størrelser og i alle aldre. Minimalboliger, som Rita Justesen betegnede de nye fleksible boligfællesskaber.
Selve bebyggelsen vil konstrueres af genbrugsmaterialer med minimal afgasning. Når den står færdig, vil den ifølge Lendager Group, der står for arkitekturen, opfylde de højeste krav til fysisk og psykisk velvære. Desuden vil UN17 Village anvende 100 procent vedvarende energikilder, og kunne indsamle op mod 1,5 mio. liter regnvand om året til recirkulering og rekreativt brug.

Læs også: Sådan kommer UN17 på 'Spidsen' til at se ud

Med en placering på spidsen direkte mod syd og vest ud til Kalvebod Fælled er bebyggelsen udformet, så der er taget højde for vindforhold og udsigtslinjer og overgangene mellem naturen, byen og bebyggelsen.

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme