onsdag 21 august 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Håndbold VM lukker Ørestad Skøjtehal i tre uger

skoejtehal falcons boernHåndbold VM i Royal Arena i januar 2019 lægger beslag på Ørestad Skøjtehal. Her skal der være Fanzone og salg af fadøl og pølser i tre uger. Skøjte- og ishockeyklubberne i hallen protesterer

• I forbindelse med det kommende VM i Håndbold i Royal Arena vil Ørestad Skøjtehal være lukket for skøjteløb fra 1. til 21. januar 2019.
Københavns Kommune oplyser, at skøjtehallen skal bruges til 'arrangementer tilknyttet afholdelsen af VM i Håndbold i Royal Arena'. Ørestad Avis erfarer, at skøjtehallens isbane skal have lagt et midlertidigt gulv, hvor der skal laves 'Fanzone' til håndboldfans og sælges fadøl og pølser.
Skøjtehallens andre lokaler kan også blive udlånt i perioden.

Vrede blandt forældre
Planen har gjort adskillige forældre til skøjteløbere og ishockeyspillere vrede over at deres børn ikke kan træne midt i is-sportens højsæson.
"Min søn spiller ishockey 3-4 gange om ugen i hallen. Når nu hallen lukkes for træning og kampe midt i hockeysæsonen, hvor skal børnene så dyrke deres sport i den pågældende periode? " skriver en ishockey-mor på Ørestad Skøjtehals facebookside.
"Hvor skal børnene spille ishockey? Det jo midt i ishockey sæsonen! Hvad med deres kampe??? Hvad har en skøjtehal med håndbold at gøre?" skriver en far. Og en anden skriver:
"Helt ærligt, den er ikke gennemtænkt - min søn træner 3-4 gange om ugen. Hvad skal de lave i mellem liggende periode?"

Ikke egnet til multihal
Udlånet af skøjtehallen undrer også formand for Copenhagen Falcons, Anders Frederik Gjesing:
"Er det en politisk beslutning i Københavns Kommune, at en skøjtehal til 110 mio. skattekroner skal lukkes i tre uger - så et håndboldevent kan bedrive rent kommercielle aktiviteter i form af madboder og fanzone (eller på dansk: fadøl og fritureos) i en kommunal skøjtehal?," skriver han på facebooksiden Ørestad Skøjtehal.
Han mener at behovet for en Fanzone kunne løses bedre, billigere og med færre gener for det lokale foreningsmiljø via et opvarmet telt á la løsningen, da der var VM i ishockey. Han mener ikke at skøjtehallen er dimensioneret eller konstrueret til at være en multihal, hvor temperaturen svinger med mange grader.
"Seneste eksempel har vi set hen over sommeren, hvor der har været massive fugtproblemer og mug/skimmel i en stort set spritny hal," siger Anders Frederik Gjesing.

Aftale med
Sport Event Danmark
Baggrunden for, at skøjtehallen skal inddrages, er en gammel aftale, som blev indgået ved etableringen af skøjtehallen. Aftalen betyder at  i 2014 blev der indgået en aftale mellem Københavns Kommune og Sport Event Danmark som betyder at skøjtehallen kan stilles til rådighed som 'støttefacilitet for større sport events i Royal Arena'.
Derfor er der indkøbt et isolerende gulv som kan lægges over isen i skøjtehallen.
"Den ekstraordinært lange periode hvor isen er lukket skyldes, at det er første gang det indkøbte gulv tages i brug, og at der i denne forbindelse er flere arbejdsopgaver forbundet hermed end tilfældet vil være fremadrettet," oplyser kommunen via facebooksiden 'Ørestad Skøjtehal'.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme