mandag 17 juni 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

'Vis Ørestad frem', siger ny By og Havn direktør

anne skovbro officialBeboerne i Ørestad skulle tage at invitere alle deres skeptiske venner til en gåtur, så de kan se hvor attraktiv bydelen er blevet. Det siger By og Havns nye adm. direktør, Anne Skovbro

49-årige Anne Skovbro tiltrådte som ny adm. direktør for By og Havn i august måned, hvor hun afløste Jens Kramer Mikkelsen. Anne Skovbro har tidligere været direktør for Udvikling og Planlægning i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune 2010-2015, og filantropidirektør i Realdania 2015-2018.
Hvordan er dine første uger som direktør i By og Havn forløbet? Hvad er dit indtryk af virksomheden og dens udviklingsmuligheder?

”Det har været hæsblæsende og utroligt spændende og lærerigt. Selvom jeg godt kender By & Havn fra min fortid i Københavns kommune og Realdania, så er det selvfølgelig noget andet at blive kastet i stolen for enden af bordet. Det er jo et stort selskab og det har en stor betydning for København og københavnerne på så mange planer. Ikke kun i forhold til at udvikle Ørestad og Nordhavn, men også i forhold til at forestå en sund havnedrift, hvor der både er plads til erhvervsformål og rekreative oplevelser og de mange events som samler byen om havnen. Havnen er jo byens vugge og en vigtigt del af byens identitet. Den er ramme om en masse fælles oplevelser for både københavnere og gæster. Det samme sker i både Ørestad og Nordhavn; det er kvarterer, hvor man bor, men som også rummer universitet, arena og grønne områder, kajkant og havnebade, hvor folk mødes. Der er et stort potentiale i de nye rammer som Ørestad og Nordhavn er.”

Kendte du til Ørestad før du startede som direktør, og hvad er dit indtryk af bydelen, sådan som status for udviklingen er lige nu?

”Ja, jeg kendte til Ørestad og har været indblandet i mange led af dets tilblivelse i mine tidligere ansættelser. Og bydelen er et tegn på den udvikling, som København har oplevet igennem de senere år. Tænk at skabe en hel ny bydel med den nyeste arkitektur, metro, en multiarena og over 600 virksomheder og 13.000 beboere på så kort tid. Det er lidt af en bedrift. Ikke kun i dansk målestok, men også internationalt. Som alle andre nye kvarterer er der en pioner-ånd, som er med til at give Ørestad identitet.”

Ørestads tre bydele er snart færdigudviklede, hvad angår boligbyggerier, veje, parker osv. Hvordan kan man yderligere styrke Ørestad som en attraktiv bydel at bo i?

”Det er korrekt, at hele området snart er færdigudviklet – alene i Ørestad Syd er der 21 boligbyggerier i gang netop nu. Jeg tror meget på, at et levende byliv kan gøre kvarterer attraktive at bo i. Det at skabe rammer, der inviterer til sociale og mangfoldige fællesskaber giver glæde og lyst til at bosætte sig i byområder. Det er jeg meget optaget af. Det handler om at sammensætte boligtyper, så der er plads til alle – lige fra familier, seniorer, singler til studerende og derved skabe rammerne for et fælles byliv”

Ørestads beboere er meget glade for at bo i Ørestad - men i medierne og blandt folk som aldrig har været i Ørestad, er der mange fordomme om bydelen. At den er vindblæst, øde og isoleret. Hvad kan Ørestad gøre for at ryste de gamle myter af sig?

”Jeg synes folk skal komme herud og kigge. Jeg har ofte folk med på ture herud og forbløffelsen er altid stor, når de ser kvarterne og den tætte nærhed til natur. Så mit håb og i virkeligheden også opfordring til Ørestads beboere er, at de må invitere folk herud og vise området frem. Tag dem i hånden og vis dem Byparken, Royal Arena eller nærheden til Naturpark Amager, så tror jeg de fleste vil tænke anderledes.”

Ørestad består som bekendt af endnu et kvarter - det tidligere Ørestad Fælled Kvarter - som nu skal opføres på det såkaldte campingareal. Hvordan vil By og Havn gribe projektet an - kan man genbruge elementer fra det tidligere projekt udviklet af Vandkunsten - eller vil i starte med ‘blankt stykke papir’?

”Jeg er meget glad for, at aftalen er kommet på plads og at der er bred politisk opbakning til den. Og vi vil gøres vores for at vise, at vi kan være med til at skabe et nyt bæredygtigt bykvarter i Ørestad. Det er for tidligt at sige, hvordan vi vil gribe det an. Vi er i gang med dialogen med Københavns kommune om indholdet i aftalen og den videre proces. Derudover skal staten have ændret lovgrundlaget for Ørestad. Men det er vigtigt for mig, at vi får tilrettelagt en god proces.”

(Foto er taget af Peter Sørensen)

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme