onsdag 21 oktober 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Ny ØIF bestyrelse vil have flere sportsgrene

oif bestyrelse 2016Den nye bestyrelse for Ørestad IF fremlægger nu planerne for de næste par år. Imens vi kæmper for flere idtætsfaciliteter skal ØIF fortsætte med at vokse. Bestyrelsen efterlyser gode ideer og ildsjæle, så flere nye sportsgrene kan blive organiseret i foreningen

Foto: Ørestad IF har i år fået en helt ny bestyrelse med Karsten Busschou Themsen for formand (nummer to fra højre). De øvrige medlemmer er Yago Rosselló Maná (økonomiansvarlig, længst t.h.), Mikkel Mikkelsen (længst t.v.), Santiago Paredes-Pinzón (nummer to fra venstre) samt Marie-Louise Pio Branner (som ikke kunne deltage ved fotograferingen af bestyrelsen).

Næsten hver dag er der aktivitet i Ørestad IF. De 700 medlemmer dyrker sport på livet løs i de fem afdelinger for hhv. gymnastik, fodbold, løb, håndbold og kampsport.
Samtidig har Ørestad har fået en skøjtehal og en 'streethal' ved VM Bjerget. Om halvandet år kan foreningen bruge den nye idrætshal på Kalvebod Fælled Skole, og seneste nyt er at kommunen også vil bygge en svømmehal...

Ventelister og betongulv
Men flere af ØIF's idrætsgrene har alligvel et udækket behov for faciliteter. Der er brug for helt almindelige fodboldbaner med lys på, og en hal med baner til håndbold, badminton, basket mv. Desuden har gymnastikafdelingen ventelister.
I september måned fik Ørestad IF en helt ny bestyrelse, som vil fortsætte med at forsøge at overbevise Københavns Kommune om at der er behov for langt flere idrætsfaciliteter i bydelen.
Bestyrelsen peger f.eks. på, at Gymnastikafdelingen ikke kan træne på 'street'-hallens betongulv.
"Kampsport-afdelingen vil godt kunne bruge den lille sal i hallen, hvor der er rigtigt gulv. Men de store hold i gymnastikafdelingen kan ikke bruge hallen. Det er simpelthen ikke tilladt at lave gymnastiktræning på betongulv," siger Santiago Paredes-Pinzón.
"Det er stadig meget vigtigt at presse kommunen til at prioritere idrætten i Ørestad. Alle prognoser peger jo på et stigende behov. Når vi besøger andre idrætsforeninger til stævner mv. kan vi jo se, at de har meget mere plads. De har jo alle en stor hal hvor man både kan dyrke håndbold, tennis, basket og badminton. Nu er der jo meget høje krav til arkitektur og bygningskvalitet i Ørestad, men for vores skyld behøver en hal ikke at være så avanceret," siger Yago Rosselló Maná.

Nye sportsgrene
Samtidig ønsker bestyrelsen ikke at sidde med hænderne i skødet og vente på faciliteterne. Der er masser af muligheder for at starte nye sportsgrene op, og masser af børn og voksne i Ørestad som har lyst til at dyrke idræt.
"Vi vil gerne i kontakt med folk i Ørestad, som har gode ideer til at starte nye sportsgrene op i ØIF. Sportsgrene, som primært kan dyrkes i det fri. Det kan være rulleskøjteløb, orienteringsløb, cykling, eller andre aktiviteter, som vi ikke har tænkt på endnu. Det handler jo om at dyrke fællesskabet i foreningen og have det sjovt sammen, og det kan man også selv om vi mangler et klubhus og en ordentlig hal," siger Mikkel Mikkelsen.

Stort potentiale
ØIF har igennem et stykke tid haft et samarbejde med idrætsorganisationerne DGI og DIF, som har ydet strategisk rådgivning til foreningen. Blandt andet til at komme med ønsker til et måske kommende 'Idrættens Hus' på Asger Jorns Allé. I lokalplanen for det nye hovedstrøg i Ørestad Syd er der afsat plads til forskellige boldbaner, et forenings- eller idrætshus samt - måske - en hal.
"Vi har fået hjælp til at fastlægge behovet for plads i sådan et hus, og til behovet for idrætsfaciliteter i fremtiden. DGI og DIF ser et stort potentiale i ØIF. De mener, at vi med tiden kan få op til 10.000 medlemmer! Det lyder af meget, men det er meget realistisk hvis man ser på prognoserne for byggeri, tilflytning og børnefamiler, og på den interesse, som der er for idræt og fysisk aktivitet allerede," siger Karsten Busschou Themsen.

 

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: