søndag 5 april 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Cyklerne vil ikke ned i kælderen

cykelparkering dame smallParkerede cykler skaber forhindringsløb omkring metrostationerne. Københavns Kommune bygger flere stativer, men ikke på Vestamager-linien

ØRESTAD STATION: Mon ikke der lige skulle være plads til min cykel tæt på trappen om til metrostationen, så jeg ikke behøver at gå så langt. Jeg skal jo nå toget. OK, det kører igen om tre minutter, men alligevel...
Sådan tænker de fleste cykelpendlere som bruger metroen eller bussen ved metrostationerne, og det omsiggribende cykelkaos får nu Københavns Kommune til at afsætte 350.000 kroner til flere cykelstativer ved metrostationerne.

- Jeg synes at cyklerne står udmærket langs stationsbygningen. Ellers må man jo sætte stativer op der, hvor behovet er, siger cyklist og pendler Karin Dorph.

De bliver dog kun Kongens Nytorv, Lergravsparken og Amagerbro stationer som får gavn af pengene. Kommunen har gennemført en spørgeundersøgelse og talt cykler ved alle stationerne, og de tre stationer vurderes at have det største behov for ekstra pladser.

På Vestamager-linien og andre steder har Københavns Kommune nu bedt Ørestadsselskabet om at gennemføre en kampagne, der skal få os til at stille cyklerne ned i de dertil indrettede cykelkældre

.

- Jeg har aldrig været dernede. Det tager for lang tid at trække cyklen ned af de der smalle slidsker. Og der jo fin plads her, ikke? siger cykel- og buspendler Karin Dorph fra Tårnby til Ørestad Avis, mens hun stiller sin cykel ind ved siden af de andre på pladsen ved Ørestad Station.

Ved Ørestad Station vovede redaktøren sig ned i den rene og oplyste cykelkælder. En rejse på knap 30 sekunder. Vel ankommet kunne man optælle 7 cykler og omkring 230 ledige stativer.
- Vi har tidligere uddelt flyers ved stationerne for at gøre opmærksom på cykelkældrene, og det så ud til at virke. Men det kan da godt være at vi skal gentage kampagnen, siger pressekoordinator Jonas Vadstrup Thomsen fra Ørestadsselskabet.

Kultur:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: